Nieuws

Joris2 SO Nbeeld close

Joris Lutz geeft SON muziek

SON vroeg acteur, presentator, schrijver en muzikant Joris Lutz om een liedje te maken voor de veiligheidscampagne. En Joris zei meteen ja.

‘Voor de vraag om een gek liedje te maken, ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb net nog een oliebollenlied gemaakt voor Humanitas. Voor SON kwamen Rob Smith en Martijn La Feber praten en er was meteen een klik. Dus ik schreef een liedje. Ik wilde iets met vraag en antwoord, een beetje Kid Creole-stijl. Daarna heb ik Colin Dokter en mijn zoon Minne Davids ingeschakeld als producers. Die jongens doen toch weer dingen die ik zelf niet had bedacht en ze hebben talent. Dat weet ik van een eigen nummer van hen die heel veel potentie heeft. Ook vroeg ik de befaamde Bombitas (Lies Schilp en Inge Bonthond) om mee te zingen.

Lies kampte met een hernia en werd vervangen door Lucia Kiel. Omdat Colin eigen opnamefaciliteiten heeft, kunnen we snel werken maar het geeft me ook de kans om nog veranderingen door te voeren. In een gehuurde studio werk je op de klok. Nu kon ik halverwege nog besluiten om de elektrische gitaar te vervangen voor een Justin Timberlake-achtige akoestische gitaar. In een tijd dat je als optredend artiest bijna twee jaar buitenspel staat, is een opdracht als dit heel fijn.’

"Zullen we het effe veilig doen?!"